Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Andrei Stănculescu

 

Născut la 8 decembrie 1995, în Râmnicu Vâlcea, la doar 27 de ani, Andrei Stănculescu are o bogată experiență dirijorală, realizând o serie de performanțe muzicale, dintre care se remarcă activitatea sa în calitate de dirijor al Corului de Cameră PRELUDIU, dirijor invitat al orchestrelor naționale de tineret: Orchestra Romană de Tineret & Orchestra Junior, dirijor și fondator al Corului Rubato - alături de care a efectuat turnee atât în țară, cât și în străinătate (Elveția, 2018) și, de asemenea, dirijor invitat al filarmonicilor din țară, printre care Filarmonica „George Enescu” București, Filarmonica „Ion Dumitrescu” Rm. Vâlcea, Filarmonica Pitești, Filarmonica Brașov și Filarmonica de Stat Sibiu. Actualmente, dirijorul Andrei Stănculescu este doctorand și asistent în cadrul Universității Naționale de Muzică din București.

Cu studii muzicale realizate în România și Elveția și în prezent doctorand la Universitatea Națională de Muzică din București, cu diverse participări la cursuri de măiestrie în România, Franța, Italia și Elveția, Andrei Stănculescu este muzicianul care, mereu preocupat de adevăratele intenții ale compozitorilor și de adevărul muzical, distinge, descurcă și redă muzicienilor din fața acestuia problemele dificile ale unei partituri, mergând până la cele mai mici amănunte și cele mai fine trăsături imaginate de creatori.

În anul 2018 devine consultant artistic & dirijor coordonator în România al proiectului Playing for Philharmonie, desfășurat de BRD – Groupe Société Générale, iar alături de Corul BRD susține o serie de concerte pe scena Filarmonicii din Paris, Filarmonicii „George Enescu” București, Filarmonicii „Ion Dumitrescu” Rm. Vâlcea, Filarmonicii Pitești.

Andrei Stănculescu

De asemenea, a urmat recent stagii de perfecționare organizate în Franța de Fundația Royaumont și beneficiază de o bursă din partea Conservatorio della Svizzera italiana, unde studiază muzica Renașterii.

Acesta a colaborat și a studiat de-a lungul timpului cu personalități precum Cristian Mandeal, Cristian Măcelaru, Tiberiu Soare, Voicu Enăchescu, Gabriel Popescu, Leo Warynski sau Francois Xavier-Roth.

Din anul 2018, este dirijorul Corului Catedralei Sf. Iosif din București. Acesta a avut onoarea de a dirija slujba papală, cu ocazia vizitei Sanctității Sale, Papa Francisc, în România, primind decorația Crucea Arhiepiscopală.

Pe 8 Decembrie 2021, își face debutul pe scena Ateneului Român, alături de Orchestra Română de Tineret și Corului de Cameră PRELUDIU, devenind astfel unul dintre cei mai tineri dirijori care au pășit pe această scenă.

Sprijină festivalul nostru

Și tu poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Organizatori

logo arhiepiscopia romano catolica bucuresti
logo asociatia enarmonia

Parteneri instituționali

logo Ambasada Elveției în România logo Swiss Sponsors’ Fund logo institutul polonez bucuresti logo institutul linszt centrul cultural maghiar bucuresti logo filarmonica george enescu bucuresti logo universitatea nationala de muzica bucuresti logo biserica lutherana luterana confesiune anglicana bucuresti logo biserica italiana bucuresti logo biserica franceza bucuresti sacre coeur parohia logo biserica anglicana bucuresti logo asociatia vox medicalis pentru excelenta in arta si medicina bucuresti logo pro contemporania logo the culture club logo signis romania logo kultur banat Fundația Culturală Remember Enescu

Parteneri media

logo angelus tv logo radio romania muzical logo radio romania cultural logo radio rfi romania logo radio clasic logo radio ercis fm logo București Fest

Sponsori

logo Masa Artisanal Taqueria logo Al Pastor by MAT logo Pizza Di Napo logo Concelex